Steun ckg de stap

Een jongetje van negen dat weer met plezier naar school gaat. Een alleenstaande ouder die zich herpakt en met succes weer de touwtjes in handen neemt. Jonge mensen die als prille vader of moeder wat extra begeleiding in het opvoeden kunnen gebruiken ...

Help jij mee De Stap naar sterker ouderschap te zetten?

De Stap zet zich in voor Limburgse gezinnen in een maatschappelijk kwetsbare positie. Dankzij jouw steun kunnen wij extra inzetten op de noden van deze gezinnen, de verbetering van onze infrastructuur en innovatieve kwaliteitsvolle hulp.

Financiële steun

CKG De Stap wil graag een organisatie zijn waarin groei en investeringen mogelijk zijn. Financiële of materiële ondersteuning is nodig om De Stap naar sterker ouderschap te zetten. U kan dus beslissen om financiële steun te verlenen aan de algemene werking van CKG De Stap of aan een bepaald project. 

De Stap financieel steunen kan op verschillende manieren:

 • Een eenmalige gift: Stort uw bijdrage op BE47 7310 4346 6580 met mededeling ‘gift’ of naam project ‘…’. Fiscaal attest mogelijk vanaf een bedrag van 40 euro.
 • Een doorlopende opdracht: Vul dit document in en bezorg het aan uw bank.
 • De Stap opnemen in je testament of een duo-legaat schenken: Neem contact op met de directeur Eva Ruysen voor meer informatie.
 • Als vereniging of bedrijf een nieuw project financieren: Bekijk hieronder gerust de lopende projecten. Voor meer informatie kan u terecht bij communicatiemedewerker Tatiana Jerbouh.
 • De Stap is geregistreerd op www.goededoelen.be, een initiatief van de Koning Boudewijnstichting, en doet ook jaarlijks mee aan De Warmste Week. Op die manier kan u zelf geldinzamelacties opzetten. 

Projecten

De Stap
 • April 28th, 2021

Ondersteuning leefgroep


Hoewel wij in De Stap meestal preventief trachten te werken, is crisisopvang in onze leefgroep jammer genoeg een veelvoorkomend begrip.

De Stap
 • April 27th, 2021

Digitale kinderwereld


Uit onderzoek van Mediawijs blijkt dat ouders heel bewust bezig zijn met welke plek digitale media krijgen in het gezin.

Welzijn
 • April 22nd, 2021

Feesten doet leven


CKG De Stap wil gezinnen en kinderen kansen bieden om samen activiteiten te ondernemen om de ouder-kindrelatie te bevorderen, samen spelen te stimuleren en ouders te helpen om opvoeden op een speelse manier aan te pakken.

De Stap
 • April 8th, 2021

De Stap naar veiliger verkeer


Met de lancering van het project ‘De Stap naar veilig verkeer’ willen we als CKG een educatief verkeersparcours uitbouwen. Dit verkeersparcours geeft kinderen de kans om op een veilige manier te fietsen en spelenderwijs kennis te maken met verkeersveiligheid.

De Stap
 • February 1st, 2021

Project ESF


ESF project Investeren in menselijk kapitaal. Eén van de grote doelstellingen van De Stap is een uitgewerkt personeelsbeleid. In dat kader dienden we een project in bij het Europees Sociaal Fonds (ESF).

De Stap
 • June 1st, 2020

Caro en de thuisbegeleider


De Stap heeft dankzij de financiële steun van Carglass en het tekentalent van Caroline Baor een kinderboek kunnen maken over het verloop van een thuisbegeleiding.

Werk samen met CKG De Stap

De Stap werkt dagelijks samen met andere zorginstanties, hulpverleners en allerhande partners. Enerzijds delen wij graag onze expertise met andere partners en anderzijds willen wij als organisatie en als mensen blijven groeien en bijleren. Samen kunnen we bijdragen aan een zorgzame samenleving.

Samenwerken kan op talloze verschillende manieren.Neem contact met ons op. We luisteren graag naar jouw voorstel.

Word vrijwilliger

De Stap doet soms weleens beroep op vrijwilligers voor klusjes, hulp in de leefgroep, evenementen, enz.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij De Stap?
Neem vrijblijvend contact op met ons.

Heb je een idee om De Stap op een andere manier te steunen of zit je met vragen?

Wij luisteren graag naar jouw verhaal